maandag 2 mei 2016

Vaarvakantie

Het is weer zo ver. Het is meivakantie. Kinderen (Draak en Dromer) zijn 2 weken vrij, zelf 1,5 week vakantie geregeld op mijn werk. Manpersoon misschien een paar daagjes thuis, maar dat weten we eigenlijk altijd pas achteraf. We gaan niet op vakantie. En dus begint al enige weken voor de vakantie dat geknaag. “We moeten weer naar boord.”

Ok, die 1,5 week wordt door uitgelopen werk wat korter. Dus de dagen na een geslaagde natte Koningsdag met het hele gezin nog wat uurtjes
arbeid vanuit huis verrichten. Bijna vergeten, einde van de maand, dus de btw-aangifte moet ook afgerond worden. En helaas, de tijd van manlief thuis zit er op en hij vertrekt naar boord. En 2 dagen later gaan wij, dat hebben we beloofd…

De haast steekt haar kop op. We moeten nog een hoop doen. Laten we nog naar de kinderboerderij gaan, straks zitten we de hele week binnen! Oh nee, dat gaat niet lukken. Draak is ontzettend moe en aangezien er logeetjes komen einde middag, moet ze maar even plat. Een paar uur later verlaten 30 pannenkoeken de koekenpannen en verdwijnen in het kroost. Kids vieren leuk feest met elkaar. En laten mij slapen ’s nachts.

Dan ‘de dag van vertrek’. Misschien. Ligt er aan hoe alles loopt. Logeetjes opgehaald en spullen pakken. “Welk speelgoed willen jullie mee?” Foute vraag. Wat voor weer wordt het…? Uhm, toch maar kort en lang in de koffer. Huis aan kant. Tijdschakelaars erin. Alle plantjes water. Uitleg verzorgen van het ongedierte aan de oppas. Lading boodschappen doen.

Telefoon. “Oh, vandaag toch nog niet? Dan ga ik toch nog maar even naar die verjaardag, komen we morgenochtend.”

De volgende morgen alsnog de kar in de Appie volladen en de boel in de auto. Tomtom instellen, 3 uur tuffen. Waarom krijg ik van dat autorijden toch zo’n slaaaaaaaap? Hebben al die anderen hier op de weg daar ook zo last van en zijn er daarom zo veel benzinepompen? Tussenstop voor cola en Snickers.

“Schat, we zijn er, hoor, klaar voor een leuke week vakantie! Waar ben je?” Kids zien papa en stormen op hem af. Allebei omhoog in papa’s overall. Alledrie helemaal blij, de schatten!

Een uur later zitten we in de woning. Papa moet vannacht varen, dus gaat slapen. En morgen overdag dus weer slapen. Hoera! Het is vakantie
en we zijn gezellig bij papa aan boord! “Jongens, zachtjes doen, papa slaapt…”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten